ECOKRAFT uppnår ny milstolpe – Över halv miljard i omsättning

En rad moderna, svarta hus med solpaneler på taket visas en solig dag. Husen kantas längs en ren, trädkantad gata med klarblå himmel och spridda vita moln i bakgrunden.

ECOKRAFT har uppnått betydande tillväxt och ett starkt ekonomiskt resultat för 2023. Företaget rapporterar en nettoomsättning på 502 miljoner kronor, vilket innebär en ökning med 47% jämfört med föregående år, samt ett resultat efter finansnetto på fem miljoner kronor.

Trots att 2023 var ett utmanande år för solcellsbranschen, präglat av materialbrist och minskande efterfrågan, har ECOKRAFT lyckats nå framgång.

– Vi är otroligt stolta över att inte bara ha uppnått en stark tillväxt och ökad nettoomsättning, utan också ett positivt resultat och ett starkt kassaflöde. Sammantaget är det här ett bevis på vår förmåga att anpassa oss och fortsätta leverera värde till våra kunder trots marknadens utmaningar, säger Johan Nyblom, VD för ECOKRAFT.

Tillväxt med hållbarhetsfokus

Hållbarhet är en central del av ECOKRAFT:s affärsstrategi. Efter ett framgångsrikt år planerar bolaget att fortsätta sin tillväxt med hållbarhet i fokus, både miljömässigt, socialt och ekonomiskt.

– Dessa framgångar bekräftar vår förmåga att leverera kontrollerad tillväxt och lönsamhet, samtidigt som vi befäster vår ledande ställning inom hållbara energilösningar. Med en solid kassa och orderbok ser vi fram emot att fortsätta denna resa under 2024, avslutar Johan Nyblom.

Källa:
Ecokraft