Kesko Sverige expanderar sitt förnybara energierbjudande med Zenitec-integration i Onninen

Ett hus med tegelexteriör och svart tegeltak är försett med rader av solpaneler. Himlen ovanför är delvis molnig, vilket ger en klar, ljus miljö. Huset har flera stora fönster som speglar utomhusscenen.

Kesko, en ledande aktör inom förnybar energi och teknisk handel, har tagit ett stort steg framåt genom att integrera Zenitec i Onninen i Sverige. Denna strategiska åtgärd förstärker Keskos engagemang för att erbjuda högkvalitativa och attraktiva lösningar inom solenergi och energilagring till svenska kunder.

Förnybar energi är ett prioriterat område för Kesko, både för framtida tillväxt och innovation. Genom att integrera Zenitec i Onninen, ett av Keskos främsta varumärken, strävar företaget efter att tillhandahålla ett omfattande och konkurrenskraftigt utbud av förnybara energilösningar. Svenska kunder kan nu förvänta sig ett brett sortiment av solenergiprodukter och tjänster, samt den expertis och support som krävs för att utnyttja dessa tekniker optimalt.

Med hjälp av det välbeprövade projekt- och kalkyleringsverktyget Solarsales samt Onninens gedigna installationskompetens, kan kunderna nu dra nytta av skräddarsydda och effektiva lösningar som uppfyller deras specifika behov. Genom att erbjuda tillgång till en etablerad produktportfölj och kundtjänst under Onninens starka varumärke, positionerar sig Kesko som den självklara partnern för investeringar i förnybar energi.

Denna integration skapar också synergier med Kesko Sveriges bygghandelsdivision, K-Bygg. Genom ett närmare samarbete med K-Bygg kan Kesko Sverige erbjuda sina kunder en ännu bredare och mer komplett lösning inom förnybar energi, vilket bidrar till en mer effektiv och hållbar byggprocess.

“Vi är stolta över att stärka vårt erbjudande inom förnybar energi genom integrationen av Zenitec i Onninen. Detta är ett viktigt steg i vår långsiktiga strategi för att erbjuda våra kunder de bästa lösningarna inom solenergi och energilagring,” säger Endre Espeseth, VD för Kesko Sverige.

För kunderna innebär integrationen inga större förändringar. Säljteamet i Hästveda, kalkyleringsverktyget Solarsales och produktsortimentet förblir oförändrade, vilket garanterar kontinuitet och trygghet.

Källa:
Kesko Sverige