Raymond Solar och Ivar Kjellberg Fastighets AB utsedda till vinnare av Solenergipriset 2024

Raymond Solar och Ivar Kjellberg Fastighets AB utsedda till vinnare av Solenergipriset 2024

Raymond Solar och Ivar Kjellberg Fastighets AB har mottagit Solenergipriset 2024 för sitt nyskapande arbete med Förskolan Brämaregården, en utmärkelse som står för framstegen inom solenergiområdet. Deras samarbete ledde till skapandet av Förskolan Brämaregården, som utnämnts till Årets Anläggning Byggnad av Svensk Solenergi.

Projektets kärna är Raymonds Smart Solar Roof, ett system med solcellstak som är framtaget för att effektivisera installationen av solceller genom prefabricerade delar. Detta nydanande tillvägagångssätt har lett till en snabb och säker montering av solcellstaket på skolan, vilket inbegrep att 144 solcellspaneler på 400W vardera installerades på bara fyra timmar. Den förväntade årliga energiproduktionen från installationen är på 47,232 kWh.

Mattias Hansson, utvecklingschef på Raymond, förklarar att “Smart Solar Roof kan installeras både under nybyggnationer och vid renovering av befintliga tak och möjliggör solcellsinstallation även på tak som annars skulle ha för dålig bärighet.”

Lina Jeverstam, VD för Raymond, uttrycker sin uppskattning för priset: ”Vår prefablösning är banbrytande inom installations-, solcells-, och takbranschen. Att återigen få motta detta pris är en ära och ett tecken på den positiva effekt vi kan uppnå genom innovation och hållbarhet.”

För Ivar Kjellberg Fastighets AB symboliserar priset en viktig del i deras hållbarhetsstrategi. Mikael Jansson, VD för företaget, säger, ”Detta pris bekräftar att vi är på rätt spår. Våra investeringar i innovativa lösningar som Smart Solar Roof bidrar till vårt mål att utveckla mer hållbara och energieffektiva fastigheter.”

Svensk Solenergi, som står bakom Solenergipriset, har som mål att främja och premiera innovativa lösningar inom solenergi. “Projektet från Raymond och Ivar Kjellberg Fastighets AB är en förebild för branschen och visar potentialen i att integrera solenergi i byggnader på ett estetiskt tilltalande och effektivt sätt,” säger Anna Werner, VD på Svensk Solenergi.

Källa:

Hitta ett Solcellsföretag nära dig