BMW och E.ON introducerar Connected Home Charging: Smart integrering av solenergi och bilens batteri

BMW och E.ON introducerar Connected Home Charging: Smart integrering av solenergi och bilens batteri

BMW och E.ON har tillsammans utvecklat Connected Home Charging, en ny teknisk lösning som syftar till att integrera laddningen av BMW och MINI elbilar med hemmets solenergisystem och energiförbrukning. Den smarta laddstationen BMW/MINI Wallbox Plus är kärnan i paketet, komplett med en smart mätare och nödvändig installation av E.ON.

Användare kan enkelt anpassa sina inställningar via My BMW-appen eller MINI-appen för att optimera energianvändningen. Systemet är speciellt fördelaktigt för hushåll med egna solcellssystem, då det möjliggör användning av överskottsenergi för att ladda bilarna istället för att sälja tillbaka den till elnätet.

I framtiden kommer E.ON och BMW även att lansera funktioner för kostnadseffektiv laddning baserad på elprisernas dagliga variationer och möjligheten till dubbelriktad laddning. Från 2025, genom BMW Neue Klasse, kan elbilarnas batterier även användas som en energikälla för hushållet eller för att mata tillbaka energi till nätet.

Connected Home Charging är tillgängligt för alla BMW och MINI eldrivna modeller, inklusive plug-in hybrider, och kan köpas online via bilkonfiguratorn för 6.900 kr efter ett avdrag på 50 procent för Grön teknik. Tjänsten kan utökas med ytterligare digitala funktioner efter tre år genom BMW Connected Store.

För laddning på andra platser erbjuder BMW/MINI Charging förmånliga villkor oberoende av laddningsoperatören, med tillgång till över 700.000 publika laddpunkter i Europa och 18.000 i Sverige. Mer information finns på BMW public charging.

Hitta ett Solcellsföretag nära dig