SolcellsGuide.se lanserar “Solcellskalkylatorn” – Räkna ut ditt solcellspris på en minut

En skärmdump av ett onlineformulär på svenska för installation av solenergisystem. Formuläret samlar information om byggnadstyp, energifördelning, takutformning, antal boende och visar beräknade kostnader. Alternativen inkluderar val av fastighetstyper och takdesign.

SolcellsGuide.se, Sveriges ledande plattform för information och jämförelse av solcellsföretag, lanserar nu “Solcellskalkylatorn”, ett banbrytande verktyg som erbjuder en detaljerad uppskattning av kostnaderna för att installera solceller, inklusive tillägg för batterilagring och laddboxar.

Så fungerar Solcellskalkylatorn

Besökare kan enkelt navigera till “Solcellskalkylatorn” på SolcellsGuide.se och ange information om sin fastighet. Verktyget beräknar inte bara kostnaden för solceller baserat på fastighetens specifika förhållanden, utan inkluderar även möjligheten att beräkna tilläggskostnader för batterilagring och installation av laddboxar. Detta ger en fullständig ekonomisk översikt som även inkluderar möjliga statliga gröna teknikavdrag.

Fördelar med Solcellskalkylatorn

Helhetsbild av kostnader: Erbjuder en komplett uppskattning av alla kostnader kopplade till installation av solceller, batterilagring och laddboxar.

Gröna teknikavdrag: Automatiserad kalkyl av tillgängliga avdrag som kan minska de totala installationskostnaderna.

Skapa offerter: Efter att ha fått sin uppskattning kan användare begära anpassade och slutgiltiga offerter från verifierade solcellsföretag direkt via plattformen.

Verktyget är helt gratis att använda

Solcellskalkylatorn är tillgänglig nu, helt gratis, och kan användas av både privatpersoner och företag för att planera sina investeringar i solenergi mer effektivt.

Vi uppmuntrar alla som överväger solceller att använda detta verktyg för att få en förståelse för de ekonomiska aspekterna innan de går vidare med en offertförfrågan.

Om SolcellsGuide.se

SolcellsGuide.se är Sveriges största plattform för jämförelse och information om solcellslösningar. Vi strävar efter att förenkla processen för både privatpersoner och företag att gå över till solenergi, med omfattande guider, verktyg och en detaljerad lista över solcellsleverantörer.