1KOMMA5° etablerar nytt forsknings- och utvecklingscenter i Berlin

Fyra personer, två män och två kvinnor, ler och deltar i en bandklippningsceremoni inomhus och förmedlar en stund av firande eller öppningsevenemang.

1KOMMA5°, en innovativ cleantech-startup i Europa, har nyligen invigt ett nytt forsknings- och utvecklingscenter i Berlin. Det nya centret, som kommer att fokusera på vidareutveckling av deras energiplattform “Heartbeat” och AI-drivna applikationer, markerar ett viktigt steg i företagets expansion och bidrag till den gröna omställningen.

Vid invigningen den 7:e maj närvarade Thomas Heilmann, medlem av den tyska Bundestag och ordförande för Climate Union (CDU), samt Martin Hikel, distriktsborgmästare i Berlin Neukölln (SPD), tillsammans med Philipp Schröder, global VD för 1KOMMA5°. Anläggningen är tänkt att stärka Berlins ställning som en central punkt för innovation inom energisektorn, och kommer att skapa 200 nya jobbmöjligheter i staden. Företaget siktar på att öka sin totala personalstyrka från 2,000 till 3,000 medarbetare fram till år 2025.

Philipp Schröder delar sin entusiasm: “Öppningen av TechLab i Berlin representerar en milstolpe för oss och för hela energibranschen. Genom att kombinera mjukvaruutveckling med produktinnovation under ett och samma tak kan vi nu ytterligare befästa vår ledande position inom teknik och marknadsutveckling.”

Thomas Heilmann kommenterade också under evenemanget, “Genom att integrera smarta hemsystem som värmepumpar och elbilar visar 1KOMMA5° att det är möjligt att uppnå en kostnadseffektiv och intelligent energiomställning.”

1KOMMA5° är redan etablerade i sju länder och har implementerat Heartbeat-plattformen framgångsrikt i bland annat Tyskland, Sverige och Danmark. Med planer på att utöka sin verksamhet till fler marknader, är detta bara början på deras ambition att bli den ledande plattformen för CO2-neutral energiproduktion.

Barbara Wittenberg, CTO på 1KOMMA5°, framhäver centrets betydelse: “Genom vårt nya innovationslabb, som även omfattar testlaboratorier, stärker vi vår kapacitet att utveckla framtidens energilösningar och därigenom erbjuda våra kunder mer kostnadseffektiv förnybar energi.”

Källa:
1KOMMA5°