SmartSolarBox Från ECOKRAFT – Nytt revolutionerande montagesystem för solceller

SmartSolarBox Från ECOKRAFT - Nytt revolutionerande montagesystem för solceller

ECOKRAFT lanserar nu sitt revolutionerande SmartSolarBox i Sverige, ett montagesystem för solpaneler som är designat för platta tak. Systemet är inte bara innovativt, utan också utformat för att kraftigt effektivisera installationsprocessen.

SmartSolarBox, som till stor del är tillverkat av återvunna material från bildäck, är en del av ECOKRAFTs engagemang för hållbar utveckling. Detta montagesystem kan installeras upp till åtta gånger snabbare än konventionella metoder, vilket dramatiskt minskar både tidsåtgång och arbetskostnader. Dessutom bidrar systemets design till en säkrare arbetsmiljö, då det minimerar risken för arbetsskador genom användning av en kranbil under installationen.

“Hållbarhetsfrågorna kring miljö, socialt ansvar och ekonomi har alltid varit en integrerad del av ECOKRAFT. SmartSolarBox gör att vi kan minska klimatavtrycket i installationsprocessen, förbättra arbetsmiljön och öka lönsamheten i solcellsinstallationer för alla parter. Det känns otroligt bra,” säger Johan Nyblom, VD på ECOKRAFT.

Fördelarna med SmartSolarBox inkluderar inte bara snabbare installationstider och minskad personalinsats, utan också en enklare hantering av avfall och renare arbetsplatser. Systemet är dessutom designat för enkel demontering och återmontering, vilket är en stor fördel vid framtida takrenoveringar.

“Systemet levereras färdigt till fastigheten så att solceller, ballast och kabeldragning är klart för att ställas på plats och anslutas. Installationen är både flexibel och lättåtkomlig så den är enkel att ta bort och sätta tillbaka om man efter tio år till exempel behöver byta takpappen,” tillägger Oscar Gustavsson, grundare och affärsutvecklare på ECOKRAFT.

SmartSolarBox, som har utvecklats och testats i Norge sedan 2016, har redan visat sig framgångsrikt på den norska marknaden. Nu är det dags för ECOKRAFT att introducera detta system i Sverige med förhoppningen om att också här snabbt etablera en produktionslinje i Eskilstuna.

“Intresset i Sverige har varit stort, så vi hoppas kunna installera den första anläggningen redan före sommaren,” avslutar Oscar Gustavsson.

SmartSolarBox erbjuder inte bara en snabbare installation utan också en flexibilitet som tillåter systemet att enkelt flyttas eller justeras vid behov, vilket ytterligare stärker dess position som en hållbar lösning på solenergimarknaden.

Källa:
ECOKRAFT