Fasadgruppen startar nytt solcellsbolag i Stockholm

Två män skakar hand framför en grön texturerad vägg. Mannen till vänster är klädd i en ljusblå skjorta och har mörkt hår. Mannen till höger har glasögon och grön skjorta. Båda ler och verkar ha en vänskaplig överenskommelse.

Fasadgruppen expanderar sitt utbud i Stockholm och Mälardalen genom att lansera ett nytt dotterbolag, Elenta Solar Sverige AB, som kommer att fokusera på solcellsinstallationer.

Elenta Solar siktar på att erbjuda kostnadseffektiva solcellslösningar till fastighetsägare, med en inriktning på områdena Stockholm och Mälardalen. Genom nära samarbete med Fasadgruppens befintliga verksamheter inom fasad och tak, kan företaget erbjuda en helhetslösning som förbättrar fastighetens energiprestanda.

Robert Salamandra, som tidigare varit Area Manager på Svea Solar och affärsområdeschef på Aprilice, kommer att leda den nya satsningen. Robert har lång erfarenhet inom både fasad- och solcellsbranschen, vilket ger honom en djup förståelse för synergierna mellan solcellsinstallationer och traditionella fasadarbeten.

“Med lanseringen av Elenta Solar tar vi ytterligare ett steg mot att kunna erbjuda ett komplett utbud av tjänster för fastighetens utsida som förbättrar energiprestandan. Denna nya satsning är en del av vår tillväxtstrategi där vi, istället för att förvärva en befintlig aktör, satsar på att bygga upp en verksamhet från grunden med en erfaren ledare i spetsen. Vi ser fram emot att följa Roberts och Elentas utveckling”, säger Martin Jacobsson, VD för Fasadgruppen.

“Fasadgruppens starka närvaro och breda kompetens i Stockholm och Mälardalen ger Elenta Solar en solid grund att bygga sin verksamhet på. Med ett fokus på kundanpassade lösningar och en effektiv organisation ser jag fram emot att göra Elenta Solar till en framstående aktör på marknaden”, säger Robert Salamandra, VD för Elenta Solar.

Källa:
Fasadgruppen