GodEl och 1KOMMA5° i Gemensam Satsning på Solenergi

En delad bild med en kvinna till vänster och en man till höger. Kvinnan har glasögon och mönstrad blus på sig och står framför en trävägg. Mannen ler, iklädd en svart tröja, sitter inomhus med växter och ett fönster i bakgrunden.

Från och med den 11 juni kan alla privatkunder hos GodEl ta del av en ny och spännande förmån. Genom att investera i solcellssystem och smarta energilösningar från 1KOMMA5° får de 5 000 kronor i avdrag på sin framtida elräkning. Detta samarbete är en del av en större satsning på hållbara energival där 1KOMMA5° erbjuder solpaneler av tyskt kisel med lägre klimatavtryck och marknadsledande garantier, vilket var avgörande för GodEl i valet av partner.

Efter en noggrann upphandling valde GodEl 1KOMMA5° som sin samarbetspartner för att erbjuda sina privatkunder högkvalitativa solcellslösningar. En viktig faktor i beslutet var 1KOMMA5° engagemang för hållbarhet, där deras solceller är unika på den svenska marknaden genom att använda europeiskt kisel, specifikt från Tyskland. Dessa solceller kombinerar lågt klimatavtryck med ledande garantier för både produkt och effekt. Dessutom genomgår solcellerna regelbundna kvalitetstester vid Europas största solforskningsinstitut.

”Vi är väldigt glada över att kunna erbjuda svenska villaägare solceller med ett generöst avdrag på deras framtida elräkningar. Vi arbetar för en hållbar framtid och är stolta över att vara det enda elbolaget i världen som ger bort all vår vinst till välgörenhet. Det faktum att 1KOMMA5° delar vårt engagemang för hållbarhet var avgörande i valet av partner,” säger Maria Erdmann, VD på GodEl.

Gunnar Jönsson, VD på 1KOMMA5° Sverige, tillägger: ”Att samarbeta med GodEl är en viktig milstolpe för oss och vi är stolta över att ha blivit utvalda som deras partner. Tillsammans kan vi hjälpa fler hushåll att producera egen solel och säkerställa omställningen till energismarta hem. Detta är ett betydande steg mot en mer hållbar framtid.”

Källa:
1KOMMA5°