KP Energy utökar sitt sortiment med Pylontechs avancerade batterilösningar

Flygfoto över ett frodigt, grönt landskap med dammar och stigar, med logotyper för "KP Energy" och "Pylontech" på himlen.

KP Energy, en framstående cleantech-grossist i Norden, meddelar med glädje sitt nya partnerskap med Pylontech, en världsledande tillverkare av batteridrivna energilagringssystem. Pylontechs expertis inom litiumbatteriteknologi och elektrokemi samt deras förmåga till systemintegration har placerat dem i spetsen för den globala energilagringsmarknaden.

Genom att införliva Pylontechs system i sitt produktutbud, förstärker KP Energy sitt engagemang för hållbara och högpresterande energilagringslösningar. Dessa system är utformade för att effektivt balansera och stabilisera elnätet och optimerar användningen av förnybar energi.

För solcellssystem är kombinationen av hybridväxelriktare och batterilösningar särskilt fördelaktig. De möjliggör lagring av överskottenergi från solceller för användning under tider då efterfrågan är hög eller solen inte skiner. Detta ökar inte bara självförsörjningsgraden utan minskar också belastningen på elnätet och sänker energikostnaderna för slutanvändarna. Dessutom erbjuder batterierna en backup-funktion som säkrar energitillförseln vid strömavbrott.

“Vi är mycket glada över att samarbeta med Pylontech och inkludera deras innovativa energilagringssystem i vårt produktutbud” säger Fredrik Stake, Chief Product Officer på KP Energy. “Detta partnerskap ligger helt i linje med vår mission att accelerera energiomställningen och stödjer vårt åtagande att erbjuda högkvalitativa, pålitliga och effektiva cleantech-lösningar.”

Sedan 2013 har Pylontech levererat över en miljon batterilagringssystem och arbetat nära med lokala partners globalt. “Vi är oerhört tacksamma för samarbetet med KP Energy för att leda ESS-kraven tillsammans med bidrag till den hållbara världen på den nordiska marknaden,” tillägger Jeff Cheaung, teknik- och servicechef på Pylontech.

Källa:
KP Energy