Svea Solar skalar upp i Europa: Lanserar solenergitjänster i Italien genom partnerskap med IKEA

Svea Solar skalar upp i Europa: Lanserar solenergitjänster i Italien genom partnerskap med IKEA

Svea Solar, ett av de mest expansiva solenergiföretagen i Europa, markerar sin fortsatta tillväxt genom att etablera sig på den italienska marknaden, vilket blir deras sjätte europeiska marknad. Denna expansion understryker Svea Solars ambition att positionera sig som en ledande aktör inom solenergisektorn i Europa. En avgörande faktor i detta strategiska steg är det fördjupade samarbetet med IKEA, som nu även inkluderar Italien – en av Europas största marknader för solenergi.

– Att expandera till Italien, en marknad som redan visar stor mognad inom solenergi, är enormt spännande. Det faktum att vi gör detta tillsammans med IKEA, för femte marknaden i ordningen, speglar vår strävan efter att bli det främsta solenergiföretaget i Europa. För att Europa ska kunna bli självförsörjande på ren energi är solenergi en avgörande komponent, och vår expansion är ett viktigt steg i den riktningen, säger Erik Martinson, medgrundare och VD för Svea Solar.

I Italien fokuserar Svea Solar på att tillhandahålla solcellslösningar för privatmarknaden, där partnerskapet med IKEA erbjuder en solid grund för lanseringen. Under IKEAs varumärke Solstråle blir Svea Solars produkter och tjänster tillgängliga både i fysiska butiker och online.

Ledningen för Svea Solars italienska verksamhet anförtros Roberto Colombo, en veteran inom solenergisfären i Italien och andra delar av Europa, tidigare verksam som interimistisk landschef för Svea Solar i Tyskland.

– Det är med stor entusiasm jag återvänder till den italienska marknaden för solenergi. Vi är övertygade om att vår fortsatta allians med IKEA kommer att skapa betydande synergier med våra andra verksamheter i Europa. Med tanke på Italiens stora beroende av gasimport från länder utanför EU kan en ökning av solenergiproduktionen bidra till ett grönare och säkrare Europa, uttrycker Roberto Colombo, ledare för Svea Solars verksamhet i Italien.

Svea Solars italienska kontor slog upp sina dörrar den 1 september i Milano, med produkter och tjänster tillgängliga över hela landet.

Källa:
Svea Solar

Hitta ett Solcellsföretag nära dig