Svenska Kyrkan och Raymond Ingår Partnerskap för Hållbar Solenergi

Svenska Kyrkan och Raymond ingår partnerskap för hållbar solenergi

Raymond har stärkt sin ställning som ledande leverantör av solenergilösningar genom att teckna ett ramavtal med Svenska kyrkan. Genom avtalet kommer Raymond att tillhandahålla solenergilösningar anpassade till kyrkans strikta miljökrav och hållbarhetsmål. Avtalet är ett steg mot Svenska kyrkans ambition att vara klimatneutral senast år 2030, med en ökad satsning på egen energiproduktion.

Svenska kyrkan, som förvaltar ett omfattande bestånd av över 20 000 byggnader, har ett tydligt mål om att förbättra sin energieffektivitet och minska sin miljöpåverkan. Partnerskapet med Raymond är strategiskt viktigt för att möta dessa miljömål, där Raymond kommer att leverera skräddarsydda och estetiskt anpassade solenergilösningar.

Raymond har erhållit erkännande för sitt arbete genom att tidigare ha tilldelats Solenergipriset 2024, och deras produkter framställs med en genomgående transparens i produktionsprocessen. Lina Jeverstam, VD för Raymond, delar sin entusiasm för samarbetet: “Vi är stolta över att ha fått förtroendet att leverera solenergilösningar till Svenska kyrkan. Genom att erbjuda hållbara och effektiva produkter, kombinerat med vår specialiserade expertis inom solenergi, bidrar vi till att hjälpa kyrkan att nå sina mål om ökad förnybar energiproduktion.”

Kyrkans historiska och kulturellt värdefulla fastigheter kräver skonsamma och välintegrerade lösningar. Raymond erbjuder produkter som estetiskt harmoniserar med dessa miljöer, vilket gör dem till en perfekt match för Svenska kyrkans behov. Deras erbjudande inkluderar bland annat högeffektiva solpaneler, olika färgalternativ och innovativa lösningar såsom byggnadsintegrerade solcellsanläggningar.

Ett exempel på en framgångsrik tillämpning av dessa lösningar är installationen av Smart Solar Roof vid Sandhult-Bredareds församling. Hans Carlsson, fastighets- och kyrkogårdschef, kommenterar valet: ”Vid takbytet på vårt församlingshem kändes det säkert att välja Smart Solar Roof eftersom det var mer miljövänligt och kostnadseffektivt än att använda nya takpannor med utvändiga solpaneler.”

Smart Solar Roof, som produceras i Raymonds fabrik i Göteborg, minskar både installationskostnader och byggtid, samtidigt som det bidrar till en minskad miljöpåverkan. Mattias Hansson, CTO på Raymond, förklarar: “Jämfört med traditionella installationer av betongtegeltak med externa solpaneler, minskar lösningen kraftigt CO2-utsläppen med upp till 85%.”

Vill du veta vad solceller kostar för ditt hus?

Använd vår Solcellskalkylator eller hitta ett Solcellsföretag nära dig

Dela: